S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Kako iz kuhinje naredimo laboratorij

V uredništvu Vesele šole smo prepričani, da imamo najboljšo službo na svetu: vsak dan nas razveseli poštar, ki nam prinese debela pisma z vašimi izdelki. Jej, navdušili ste nas s svojimi čokoladnimi izumi, bravo, veselošolci! Žreb je bil naklonjen ... Martinu Bečanu iz Lovrenca na Pohorju. Hvala tudi vsem ostalim za sladke ideje – vaše mešanice sladkorne pene, karamelne kreme, lajkov na FB, dobre volje in prijateljstva bi morali patentirati, vam povem.

Veselošolski november bo namenjen raziskovanjem v kuhinji. Ups, laboratoriju. Čarali bomo z recepti, takimi s čebulo in onimi z besedami, premišljevali bomo, kaj vse bi se še dalo izumiti, malo gledali v nebo in veliko okoli sebe. Narava je naš največji laboratorij! Spoznavali bomo, da nam na tem zanimivem svetu pač nikoli ni dolgčas, kajne. Novembrske galaktične uganke bodo torej polne skrivnih misij in agentov in čudnih receptov. No, ja, poskusov.

Ali si navdušen nad kriminalkami? Rad gledaš filme in nadaljevanke, v katerih forenzični policisti s kovčki, polnimi osupljivih instrumentov, preiskujejo kraje zločina? Brrr! Tule te, dragi kandidat za veselošolskega forenzika, čaka prava detektivska naloga – KLIK Detektivske peripetije zbiramo do ponedeljka, 14. novembra 2016, ko vas bo čakala nova galaktična uganka. Med detektivi bomo izžrebali dobitnika knjige zabavnih poskusov.

laboratorij-4

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije