S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Splošno

Informacije za mentorje Vesele šole, podrobnosti tekmovanja, seznam tem in spremljajoče dejavnosti.

Vesela šola, priljubljeno tekmovanje v splošnem znanju, začenja že 48. sezono. Vesela šola je izobraževalni projekt, brezplačen in dostopen vsem. Tudi letos vas vabimo medse na skupno popotovanje po galaksijah znanja. Vesela šola ohranja najboljše iz svoje skoraj petdesetletne tradicije, sledi pa tudi spoznanjem sodobnega sveta in potrebam današnjega šolarja. Je tekmovanje, a je hkrati več kot to – so raziskovalne naloge, poskusi, zanke, uganke in novi izzivi znanja.

Datuma tekmovanja in teme

Šolsko tekmovanje v znanju Vesele šole bo 14. marca 2017 ob 13. uri, državno tekmovanje pa 11. aprila 2017. Za šolsko tekmovanje je treba poznati teme Vesele šole od septembra 2017 do vključno februarja 2018, za državno tekmovanje pa pridejo v poštev še marčna tema in članki iz revije Pil, ki so označeni z logotipom Vesele šole. 

Prijava mentorstva Vesele šole

Izpolnjeno prijavo mentorstva pošljite na e-naslov vesela.sola@mkz.si ali na Vesela šola, Slovenska 29, 1000 Ljubljana. Prijavo mentorstva morate izpolniti vsako šolsko leto – le izpolnjena prijavnica vam zagotavlja, da boste prejemali brezplačni Pil in obvestila o tekmovanju. Rok za prijavo mentorstva je 2. november 2016.

Prijava na e-okrožnice Vesele šole

V okrožnicah vas opozarjamo na prijave na tekmovanje, sporočamo spremembe in zanimivosti, novice in natečaje. Če želite biti pravočasno obveščeni o vseh veselošolskih novostih, pošljite e-pošto z naslovom Prijava na veselošolske okrožnice na e-naslov vesela.sola@mkz.si.

Vesela šola v reviji Pil in na spletu

V reviji Pil je od septembra do junija vsak mesec v posebni prilogi objavljena veselošolska vsebina z izbrano temo. Teme so izbrane tako, da šolsko snov poglabljajo, hkrati pa jo nadgrajujejo, širijo in bogatijo. Izbrano temo spremljajo naloge, uganke, preizkusi znanja, raziskovalne naloge … Rešeni preizkusi znanja lahko veselošolcem z malo sreče prinesejo lepe nagrade.

Spletno mesto Vesela šola vsak mesec prinaša dodatne naloge iz aktualnih tem v obliki spletnih učnih poti za lažjo in težjo stopnjo. Vedno se pričnejo s kratkim filmom, ki se povezuje z izbrano vsebino, in nalogami, ki vključujejo tako spoznavanje pridobivanja informacij na spletu kot seznanjanje s koristnimi spletnimi stranmi ter preverjanje znanja z različnih področij.

Sodelovanje v Veseli šoli

Mentorstvo Vesele šole, ki vključuje državno tekmovanje v znanju, prinaša točke za mentorje, kot je to določeno s Pravilnikom o napredovanju.
Učenci 8. in 9. razreda osnovnih šol lahko srebrno in zlato priznanje z državnega tekmovanja uveljavljajo kot enega od kriterijev za pridobitev Zoisove štipendije.

Pravilnik o tekmovanjih v znanju Vesele šole

Pišite nam!

Vabljeni k sodelovanju in soustvarjanju Vesele šole skupaj z nami! Na e-naslov vesela.sola@mkz.si nam sporočite pripombe, predloge in misli o Veseli šoli.

Želim vam ustvarjalen potep po veselošolskih poteh,

Rebeka Tomšič, urednica Vesele šole

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije