S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Vprašaj

Odgovori na pogosta vprašanja o Veseli šoli

Kaj zajema tekmovanje v znanju Vesele šole?

Tekmovanje v znanju vključuje teme Vesele šole, ki so obravnavane v šolskem letu 2017/2018 od septembra do februarja (šolsko) oziroma do marca (državno tekmovanje) v tiskani prilogi Vesela šola v reviji Pil in na spletnih učnih poteh. Tekmovanje zajema tudi preverjanje splošnega znanja in razumevanja (kako se kaj napiše, logične uganke). Učne poti Vesele šole na spletu in koristne informacije na ponujenih povezavah, vedno povezane s temo tiskane priloge, ponujajo enakovreden način spoznavanje teme v drugem mediju.

Ali lahko v Veseli šoli sodelujejo tudi učenci s prilagojenim učnim programom? Kaj pa slepi in slabovidni šolarji?

Seveda, vsakdo je dobrodošel v Veseli šoli! Za učence s prilagojenim učnim programom mesečnih tem posebej sicer ne sestavljamo, pač pa temo ustrezno priredijo veselošolski mentorji, ki učencem tudi pomagajo pri popotovanju po vsakokratni učni poti. Za veselošolsko tekmovanje pa ob zadostnem številu prijavljenih učencev s prilagojenim učnim programom za te izdelamo primerne vprašalnike in jim tako omogočimo tekmovanje v znanju Vesele šole.

Za slepe in slabovidne učence pripravimo mesečne teme in veselošolske vprašalnike v formatu, primernem za konvertiranje v brajico.

Kako je s točkami za Zoisovo štipendijo?

Učenci 8. in 9. razreda osnovnih šol lahko srebrno in zlato priznanje z državnega tekmovanja uveljavljajo kot enega od kriterijev za pridobitev Zoisove štipendije.

Kako je z mentorstvom Vesele šole in točkami za napredovanje?

Mentorstvo Vesele šole, ki vključuje državno tekmovanje v znanju, prinaša točke za mentorje, kot je to določeno s Pravilnikom o napredovanju.

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije