S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Imaš spomin kot zlata ribica ali kot slon?

Dragi veselošolski glasbeniki, hvala za poslana pričevanja in napovedi prihodnosti. Prav zares, kdo ve, kako neki bomo glasbo poslušali čez deset, dvajset let?! Žreb je bil naklonjen ... Klari Steinbacher, ki nam je poslala imenitno pesmico. Čestitamo!

Ritem in glasba svet moj je ves,
znova in znova posluša jo vsak,
znova je danes telefon se prižgal,
muziko vrtel je, mi pesemco dal.
Čez nekaj let bo pesem nora, zato brez problema
poslušala bi jo rada le malo slabo, zato 100 prava bo.
Ko grem v šolo muzika spremlja me,
zato vedno znova v ritmu zibljem se.
Malo mudi se mi, a za glasbo zame se vse ustavi,
zato med poukom zapojem si pesem, učiteljica se dere,
a jaz pojem si!

Januarska Vesela šola raziskuje spomin: ugotavljamo, da je spomin sposobnost hranjenja informacij ter da so zanj zadolžene posebne celice, imenovane nevroni. V naših možganih jih je približno toliko, kot je zvezd v naši galaksiji, olala! Nismo pa ljudje edini, ki smo sposobni pomnjenja, veverice najdejo svojo ozimnico in čebele se znajo vrniti v svoj panj. Spomina je več vrst in tudi različnim namenom služi, prav nam pride pri učenju vožnje s kolesom in seveda tudi pri reševanju veselošolskih zagonetk! Tokrat te sprašujemo, dragi veselošolec, kakšen spomin imaš pa ti – kot zlata ribica ali kot slon? Če zamižiš in dobro, dobro premisliš, kako daleč seže tvoj spomin? Do včeraj, do začetka šolskega leta, v otroštvo? Se morda spomniš katere izmed lanskoletnih veselošolskih tem? Tule te čakajo podrobnosti – KLIK. Svoj potop v spomin zapiši in/ali nariši, pripoved opremi s podatki in nam jo pošlji po elektronski ali navadni pošti. Med veselošolskimi obujalci spomina bomo izžrebali dobitnika imenitnega veselošolskega paketa presenečenja.

spomin-7

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije