S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Laboratorij po veselošolsko

Dragi mentorji,

V uredništvu Vesele šole smo prepričani, da se v laboratorijih ne cimprajo samo zdravila ali klonirajo ovce, ampak da se, med drugim, v laboratoriju da čarati tudi z besedami. Da imajo besede marsikdaj čarobno moč! V novembrski temi med drugim modrujemo o tem, da pametni pišejo. In berejo! Ter da je ustvarjalno sanjarjenje zelo pomembno za končni uspeh.

–> Ne spreglejte galaktične uganke, ki vas tokrat sprašuje, kaj bi napisali na svoj balon želja: KLIK. Pa vi, kakšne želje bi z vetrom v širni svet ponesel vaš balon želja? Pravi znanstveniki imajo laboratorijske dnevnike, mi pa poskusimo svoje ideje (in skrivne želje) ubesediti na balonu želja.

–> Vsebinski partner Vesele šole 2016/2017 je Narodni muzej Slovenije. Skupaj smo pripravili uganko za veselošolske arheologe: KLIK. Spodbudite učence k razvozlavanju staroegipčanskih hieroglifov. NMS hrani edino egipčansko mumijo v Sloveniji, skupaj poskušajmo ugotoviti, kako ji je ime. Pa naj še kdo reče, da veselošolska galaksija znanja ni sila zabavna. In razburljiva!

Prijeten potep po veselošolskih straneh vam želimo!

laboratorij-6NMS-mumija

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije