S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Učenje dela mojstra

Dragi veselošolski obujalci spomina, hvala za poslane memoare! Moramo priznati ... na sive januarske dni ste nas odobrovoljili s svojimi prisrčnimi pripovedmi, hvala! Žreb je bil naklonjen ... Zali Tajič. S paketom lepih nagrad pa bomo nagradili tudi veselošolce Vida, Ivo, Jureta, Miha in Nejca iz OŠ Maksa Durjave Maribor. Bravo veselošolci, super ste napisali!

spomin-10

Človek je bitje navad – pogosto jemo vsak dan enak zajtrk in gledamo vedno iste televizijske programe. Ta enoličnost sicer olajša delovanje uma, preprečuje pa nastanek novih povezav med nevroni. To, da se med nevroni iskri od novih idej in domislic, prinaša mnoge koristi: ko se učimo, nastajajo novi nevroni ter sveže in nove povezave med temi nevroni, ki tako ustvarjajo arhiv za spomine. Učenje je vsaka oblika stimulacije možganov, vsaka nova izkušnja, ki jo doživimo. Najučinkovitejše so tiste izkušnje, ki vključujejo čutila – opazovanje podrobnosti okoli sebe je pomembna reč v življenju! Možganom moramo torej kar naprej nuditi izzive, potrebno je le, da naredimo nekaj, kar do zdaj še nismo. Tokratna galaktična naloga pravi takole: zamisli si pet stvari, ki si jih želiš poskusiti. Si želiš, denimo ... pisati dnevnik? Se naučiti igrati kitaro? Nakrmiti ptice v gozdu? Se naučiti reči "dober dan" v desetih jezikih? Spoznati, kako živijo Eskimi? Kot vidiš, dragi veselošolec, je učenje prav zares super zadeva! Vesela šola pa ena najbolj imenitnih dejavnosti v galaksiji! Svoj seznam reči, ki si jih želiš poskusiti, zapiši in/ali nariši, pripoved opremi s podatki in nam jo pošlji po elektronski ali navadni pošti. Med veselošolskimi trenerji možganov bomo izžrebali dobitnika imenitnega veselošolskega paketa presenečenja.

spomin-11

 

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije