S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Šnofijev in Pepcin januarski izziv

Izziv: Pesmica, verz, sporočilo v rimah
Šnofi Pepca
Naslov: V nesreči sem pomagal … Naslov: Ko se nesreča zgodi, …
Izziv januar
  • V besedilo vključi nekaj iz januarske teme (da bo žirija videla, koliko si že naštudiral).
  • Ko izbiraš med izzivoma pomisli na kakšno zanimivo in duhovito prigodo na temo naslova in o tem seveda piši (nasmejte žirijo za dodatne točke).
  • Navdih za rime lahko črpaš iz resnične prigode, lahko pa tudi odplavaš v domišljijski svet.
  • Piši zato ker ti je fino in se pri tem zabavaj! (Saj veste, to je tista Vesela šola!).


Bodite duhoviti, a do nikogar žaljivi, uporabite domišljijo, vključite nekaj iz mesečne teme in malce že popazite na tistega … kaj je že … aha, stric Pravopis.

Zdaj pa veselo na delo. Šnofi, Pepca in Uredništvo Vesele šole se že veselimo vaših prispevkov. :)

Nagrada za najboljši prispevek je rekreativno letenje v vetrovniku za 10 min v vrednosti 168,00 EUR. Več o nagradi na https://www.aerodium.si/

Prispevke s pripisom »Šnofijev/Pepcin izziv« nam pošljite elektronski naslov vesela.sola@mkz.si ali po navadni pošti na naslov Vesela šola, Slovenska 29, 1000 Ljubljana. Žirija bo ocenila vse prispevke, ki bodo na uredništvo Vesele šole prispeli do 29. januarja. Izbrala bo štiri finaliste na mesec. Na Facebooku bomo pod prispevki finalistov objavili ime, priimek in kraj avtorja prispevka. Všečkanje oziroma glasovanje za najboljši prispevek bo na facebooku potekalo do 19. naslednjega meseca. Več o pravilih nagradnega natečaja preberite na tej povezavi.

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije