S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Moja najljubša slaščica

Dragi veselošolski trenerji možganov, hvala za poslane načrte, kaj vse boste v življenju počeli! Navdušili ste nas! Človek v življenju ... nikdar ne bi smel prenehati sanjati, kajne. Dokler se nam po žilah pretakajo želje, po naših nevronih šibajo impulzi in življenje je mavrično tudi na siv in čemeren dan. Žreb je bil naklonjen ... Lajli Suljić iz Velenja. Takole je napisala: "Jaz si zelo želim: govoriti po francosko, igrati na prečno flavto, poskusiti vso značilno hrano vsaj petih držav, igrati na bobne, prepotovati cel svet!" Tolažilno nagrado bomo poslali tudi Pii Kramberger s Ptuja, ki nam je poslala prisrčen (in dooolg) seznam želja.

Januarja smo brskali po spominu in trenirali možgane, februarja pa se tudi v galaktičnih nalogah sladkamo. Sladkor je sinonim za vrsto življenjskih izkušenj, ki niso neposredno povezane s hrano – če nam je nekdo všeč, rečemo, da je sladek kot bombonček. Kadar imamo srečo, pravimo, da nam je padla sekira v med. Če zvečer utonemo v sladke sanje, to pomeni, da sanjamo lepe reči. Sladke besede ali sladke nasmehe morda. Hrana je bila od nekdaj vir zadovoljstva in pozitivno vpliva na naša čustva. Srčne stvari so sladke in sladka hrana nam je na poseben način pri srcu! Kaj pa ti, dragi veselošolec, imaš rad sladko? Katera je tvoja najljubša slaščica? Tokratna galaktična naloga pravi takole: predstavljaj si, da imaš jutri rojstni dan in pridejo k tebi na obisk tvoji ljubi prijatelji. Kakšno sladico bi jim pripravil? Jagodno torto? Čokoladno? Tortice na palčki? Makrone? Ali morda palačinke in prav poseben sladoled? Za pravega veselošolca ni nič nemogoče, sploh ne takrat, ko je v igri sladko! Svoj sladki načrt zapiši in/ali nariši, pripoved opremi s podatki in nam jo pošlji po elektronski ali navadni pošti. Med veselošolskimi slaščičarji bomo izžrebali dobitnika sladkega veselošolskega paketa presenečenja.

sladko-2

sladko-3

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije