S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Juhu, Vesela šola 2016/2017 je tu!

sovica 2016/2017

 

Vesela šola je zbujena!

Počitnic je bilo konec že skoraj galaksijo nazaj, šolsko leto se je neusmiljeno začelo – in poleg gore domačih nalog (ter novih simpatij in starih prijateljev) prineslo tudi novo veselošolsko leto. Juhu, se ga tudi ti veseliš tako zelo, kot se ga veselimo v uredništvu? Na počitnicah smo namakali noge v toplo morje in mahali oblakom na gorskih vrhovih ... medtem pa premišljevali, s čim vse bi se letošnjo sezono ukvarjali. Kaj bomo raziskovali, kod brskali in nad čim stikali glave. Celoten seznam mesečnih tem najdeš pod zavihkom Tekmovanje (KLIK). Sprehajali se bomo po pravljičnih svetovih Roalda Dahla in kuhali čebulo v domačem laboratoriju, navijali v dvoboju mesojedk in orhidej, tuhtali, kam shraniti informacije, ko zmanjka malih sivih celic ... pa spoznavali mestne parke in igrišča ter zrli v nebo tam, kjer je pol leta dan, pol leta pa tema. Luštno bo! Zanimivo bo! Zabavno bo!

Na koledarju obkroži datuma:
šolsko tekmovanje = 8. marec 2017
državno tekmovanje = 12. april 2017
.

Nagrade? Huh, polno omaro jih imamo! Med letom bomo nagrajevali tiste, ki boste reševali e-učne poti in sodelovali v nagradnih igrah. Tudi za reševalce rubrike Znaš? v Pilu se bo našlo kaj. Pa za tiste, ki boste napenjali možgane ob galaktičnih ugankah!

Pa to še ni vse! Najboljše tekmovalce čakajo zlata priznanja, na zaključni prireditvi pa bodo z žrebom podeljene glavne nagrade:
  • 2x iPad tablica
  • družinski izlet v Nemčijo
  • rekreativno letenje v vetrovniku Aerodium v Logatcu za družino ali skupino
  • jezikovna ali kulturno-umetniška nagrada Pionirskega doma po tvoji izbiri
  • postani za en dan kustos v Narodnem muzeju Slovenije.

Vedno smo veseli tvojih komentarjev, nasvetov, idej, pripomb. Zatorej ... piši!
tvoja Vesela šola

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije