S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

»Šnofi?« »Povej, Pepca.« »Veš, Vesela šola 2017/2018 je tu!« »To!«

Snofi!Zadnji dnevi počitnic se iztekajo in verjamemo, da jih boš prijetno izkoristil. Tako je prav! Ampak moraš priznati, da novi zvezki prav lepo dišijo in tudi pripravljena šolska torba komaj čaka, da jo daš na rame in odneseš v šolo. Le kaj so tvoji sošolci počeli med počitnicami? Prvi odmori bodo gotovo polni zgodb o počitniških dogodivščinah. Tudi Vesela šola ima nekaj posebnih poletnih dogodivščin. Letos smo bili kar dolgo na morju in kaj vse smo počeli; smeha, zabave in Despacita res ni manjkalo. Šnofi in Pepca sta vsak dan tekmovala kdo hitreje priplava do konca pomola in nazaj. Kaj meniš, kdo od njiju si je zamislil to igro? Šnofi je blestel in plaval tako hitro, da je na cilju vedno poiskal še kakšno školjko, preden je Pepci sploh uspelo iz vode. Malce hudomušno se ji je smejal in jo prepričeval, da jo lahko premaga v vsem. »Pa se prijaviva na tekmovanje Vesele šole in bomo videli, kdo bo zmagovalec!« je predlagala Pepca. »Dajva!« je prepričan vase odvrnil Šnofi.

Kaj letos čaka veselošolce?

Šnofi seveda stavi nase, a do cilja je še dolga pot. Veselošolci boste raziskovali sveže in zanimive teme, reševali logične uganke in kvize, se prijavili na kakšen natečaj in tekmovali v znanju Vesele šole. Ne bo manjkalo druženja s sošolci, mentorji, pa tudi s Šnofijem in Pepco in z Jano in Rebeko, novo urednico Vesele šole.

Šolsko tekmovanje bo 14. marca, državno pa 11. aprila 2018.

Kakšne pa so teme?

Septembrska tema bo razkrivala vse o skrivnostnem svetu izdelave in varovanja denarja pred ponarejevalci. Zanimivo, kajne? Šnofi se najbolj veseli oktobrske teme o zeliščih, na sprehodih namreč vedno žveči in ovohava različne rastline in Jano sprašuje, kako se imenujejo in kakšno zdravilno moč imajo. Sladkosned se bo gotovo razveselil tudi recepta za zeliščni bonbon. Nadaljevali bomo s temo o upodabljanju sveta z različnimi izraznimi sredstvi (tudi današnji »selfi« je eden izmed njih). Odkorakali bomo v preteklost, celo do ledene dobe, in se čudili razsežnostim naravnih nesreč.

Seznam tem najdeš na tej povezavi.

Kaj pa nagrade?

Nagrade bodo! Namenjene so marljivim čebelam, veselošolcem, ki pridno pošiljajo svoje prispevke. Poleg tega se vsak mesec v boben za žreb zvrstijo vsi, ki so rešili spletne učne poti in tiskane preizkuse znanja. Na koncu pa še najbolj sočna novica: poleg časti in slave prvake tekmovanja Vesela šola čakajo najboljše nagrade in zlata priznanja. Vsi tekmovalci prejmejo priznanja za sodelovanje pri Veseli šoli.

 

Zdaj pa hitro, izkoristi še teh nekaj dni počitnic. Nadaljujemo kmalu!

Pozdrave iz Uredništva Vesele šole.

Rebeka Tomšič, urednica

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije