S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Galaktični Roald Dahl

Mesec oktober 2016 smo posvetili Roaldu Dahlu. Vsi dobrodušni in bistroumni dekliči in fantiči, vabljeni na fanfarastično druženje z najbolj duhovitim in najbolj zabavnim otroškim pisateljem vseh časov!

Galaktične uganke so  nam za mesec dni ušle, ups, ampak smo jih pripodili nazaj – da nam bodo iz ponedeljka v ponedeljek kravžljale možgančke. In nas razveseljevale z nagradami, seveda! Takole bomo rekli: vsak ponedeljek te bo čakala nova uganka oz. naloga, pa tudi nova galaktična nagrada. Odgovore sprejemamo od ponedeljka do nedelje na naslov: vesela.sola@mkz.si. Ne pozabi pripisati svojega naslova, da te bo nagrada našla!

25. oktober 2016: Iznajdi novo čokolado

Zamisli si, da si imeniten iznajditelj oz. imenitna iznajditeljica kot gospod Vili Majavšek. Kaj bi bila tvoja sladka pogrutavščina? Vroč sladoled za mrzle dni? Lasni sirup? Palačinke, ki jih nikoli ne zmanjka? Nariši in opiši svojo okusno pogrutavščino, izdelek opremi s svojimi podatki in nam svoj izum pošlji po elektronski ali navadni pošti. Med izumitelji bomo izžrebali dobitnika sladkega paketa!

Dahl4-čokolada

17. oktober 2016: Kozarec sanj

Kdaj sanjaš, kako fino bi bilo izumiti avto, ki bi ga poganjala zobna pasta? V knjigi VDV Veliki dobrodušni velikan ponoči otrokom prinaša sanje trpomučnice in čaroblinščice. Kaj misliš, kakšne sanje bi prinesel tebi? V kozarec nariši ali napiši svoje najbolj divje sanje; kozarec jih bo hranil na varnem. Potem pa ... nam pošlji svoj kozarec sanj, med poslanimi sanjači bomo izžrebali dobitnika Šnofijeve vrečke, polne zgodbarskih dobrot!

Dahl3-kozarec sanj

10. oktober 2016: Prosim, ne vuhmepiši z besedami

Odgovori na vprašanja, izpolni križanko in nam sporoči, s čim se sladkata Matilda in VDV. KLIK za večjo križanko. Med pravilnimi odgovori bomo izžrebali dobitnika sladke knjižne nagrade.

Dahl2

 

 

 

 

 

 

 

 

 


3. oktober 2016: Naj živijo rime!

Roald Dahl je vzel stare, že uveljavljene pravljice, pustil domišljiji prosto pot in jih spisal na novo. Nastale so Odvratne rime, zabavne zgodbe, ki klasične pravljične junake predstavijo v povsem novi, zabavnejši, predvsem pa izvirnejši podobi. Rdeča kapica postane strokovnjakinja za eliminacijo volkov, Sneguljčica uspešna poslovna ženska, Pepelka zavrne princa in se poroči s preprostim fantom, ki ji kuha marmelado … Dahlova domišljija je resnično brez meja!

Dahl-Gnilc

Kaj pa ti, znaš tudi ti pisati rime?
Pošlji nam svoje rime, med prispelimi rimarijami bomo izžrebali dobitnika zgodbe o gospodu Gnilcu in češnji.
(Pssst, ali veš, da so Andyja Stantona, avtorja knjig o gospodu Gnilcu, navdihnila dela Roalda Dahla.)

 

 


Naj ti bo v pomoč pri kovanju rim Dahlova Rdeča kapica v interpretaciji nepozabnega Boštjana Gorenca Pižame:

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije