S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Začenja se 48. sezona Vesele šole

Začenja se 48. sezona Vesele šole!

Drage mentorice, dragi mentorji,

Tudi v letošnjem šolskem letu vas lepo vabimo k sodelovanju v Veseli šoli in k tekmovanju v splošnem znanju, ki se bo odvijalo spomladi 2018. Namen izobraževalnega projekta Vesela šola je osvajanje novih znanj na igriv in zabaven način. Za več informacij sledite tej povezavi.

Prijava veselošolskega mentorstva

Mentorji v 48. sezoni Vesele šole sodelujete z izpolnjeno prijavo mentorstva. Izpolnjen obrazec nam do 3. novembra 2017 posredujte na elektronski naslov vesela.sola@mkz.si ali po pošti na naslov: Mladinska knjiga Založba, Uredništvo Vesele šole, Slovenska 29, 1000 Ljubljana.

Mentorji Vesele šole ste vsak mesec upravičeni do brezplačnega izvoda revije Pil, kjer so objavljeni članki Vesele šole. Mentorji veselošolcev prejmejo potrdila o strokovnem sodelovanju.

Prijava tekmovalcev in šolska prijava

Na tekmovanju Vesele šole lahko sodelujejo osnovnošolci od 4. do 9. razreda.

Za prijavo na tekmovanje je potrebno izpolniti tiskano osebno in elektronsko šolsko prijavnico.

Izpolnjeno osebno prijavnico za tekmovanje v Veseli šoli potrebujemo zaradi pravnih predpisov. Do prijavnice dostopate ne tej povezavi. Prijavnice bodo priložene v oktobrski številki revije Pil. Lahko jih tudi natisnete iz spletne povezave in razdelite tekmovalcem, ki jih izpolnjene in podpisane s strani staršev vrnejo vam. Prijavnice tekmovalcev bomo v Uredništvu Vesele šole zbirali do vključno 31. decembra 2017.

Z e-šolsko prijavnico na spletu prijavite šolo in število sodelujočih osnovnošolcev (brez imen) po razredih. Prijave šol sprejemamo do 31. decembra 2017. Do e-šolske prijavnice dostopate na tej povezavi.

Veselošolske teme

Sezono Vesele šole začenjamo s temo o skrivnostnem svetu izdelave in varovanja denarja pred ponarejevalci. Nadaljevali bomo z rastlinami, ki so znane po svojih zdravilnih učinkih, se seznanili z različnimi tehnikami upodabljanja sveta, pokukali v čas ledene dobe in se čudili razsežnostim naravnih nesreč. Mesečne teme so predstavljene v reviji Pil in na spletu, v obliki učnih poti. Na tekmovanju bodo vključena vprašanja iz obeh medijev.

 

Tekmovanje

Šolsko tekmovanje v znanju Vesele šole bo 14. marca, državno tekmovanje pa 11. aprila 2018. Za šolsko tekmovanje pridejo v poštev teme od septembra 2017 do vključno februarja 2018, za državno tekmovanje pa še marčna tema in članki iz revije Pil, ki so označeni z logotipom Vesele šole. Za več informacij o veselošolskem tekmovanju sledite tej povezavi.

Naročite se na veselošolske e-okrožnice

Spremljajte novosti, spremembe, zanimivosti in organizacijske podrobnosti, naročite se na elektronske okrožnice! Na e-okrožnice se naročite tako, da nam pošljete e-pošto z naslovom Prijava na veselošolske okrožnice na vesela.šola@mkz.si.

 

Veselimo se sodelovanja z vami!

Uredništvo Vesele šole

 

Rebeka Tomšič, urednica

 

 

 

 

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije