S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Začenja se 47. sezona Vesele šole!

Začenja se 47. sezona Vesele šole!

Drage mentorice, dragi mentorji,

Tudi letos vas vabimo k sodelovanju v Veseli šoli, izobraževalnem projektu, ki je brezplačen in dostopen vsem. Namenjen je osnovnošolcem od 4. do 9. razreda. Za sodelovanje ni potrebno nič drugega kot prijava mentorstva in tekmovalcev, za sodelujoče pa imamo pripravljene številne lepe nagrade.

Prosimo, da izpolnite obrazec za prijavo mentorstva, s katerim ste upravičeni do brezplačnega izvoda revije Pil. Izpolnjeni obrazec pošljite do 2. novembra 2016 na elektronski naslov vesela.sola@mkz.si ali na naslov MKZ, Uredništvo Vesele šole, Slovenska 29, 1000 Ljubljana. POMEMBNO: Tudi mentorje, ki ste sodelovali že lani, naprošamo, da izpolnite novo prijavo mentorstva. Le tako bomo lahko zagotovili, da bodo revije in obvestila o tekmovanju prispela na pravi naslov.

Šolsko tekmovanje v znanju Vesele šole bo 8. marca 2017, državno tekmovanje pa 12. aprila 2017. Za tiste najboljše, državne prvake in njihove mentorje, bo v začetku junija 2017 organizirana zaključna prireditev z bogatimi nagradami. Veselošolci lahko srebrno in zlato priznanje upravičijo za pridobitev Zoisove štipendije, mentorji vseh veselošolcev pa prejmejo potrdila o strokovnem sodelovanju.

Namen Vesele šole je širjenje splošnega znanja na hudomušen in igriv način. Vsebine so raznovrstne in so vezane na aktualne teme današnjega časa – lahko gre za obeleževanje posebnih dogodkov ali za preprosto dopolnjevanje znanja s področij težje razumljivih tem. Teme so lahko povezane z učnim načrtom osnovne šole, lahko pa so izbrane zato, da bi učence seznanili tudi s takimi vsebinami, ki v učnem načrtu za osnovnošolce niso predvidene.

V veselošolski galaksiji znanja izveste več, zato se nam čim prej pridružite na tem zanimivem popotovanju!

Maja Ogrizek, urednica Vesele šole

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije