S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Roald Dahl – ker je dober za otroke

Dragi mentorji,

V uredništvu Vesele šole se trudimo, da se na naših spletnih straneh tudi za vas vedno najde kaj zanimivega. Za vaše delo z učenci pripravljamo tedenske t. i. galaktične uganke, ki jih najdete tule: KLIK

Vsak ponedeljek vas čaka tedenska naloga na izbrano mesečno temo, s katero bo vaše delo z veselošolci še bolj zanimivo.

Mesec oktober 2016 smo posvetili Roaldu Dahlu. Vse dobrodušne in bistroumne dekliče in fantiče smo povabili na fanfarastično druženje z najbolj duhovitim in najbolj zabavnim otroškim pisateljem vseh časov. Za njihove skrbne učitelje pa smo do zdaj pripravili naloge:

3. oktober 2016: Naj živijo rime! (Roald Dahl je vzel stare, že uveljavljene pravljice, pustil domišljiji prosto pot in jih spisal na novo. Pa otroci, znajo tudi oni pisati rime?)
10. oktober 2016: Prosim, ne vuhmepiši z besedami (Križanka na temo del Roalda Dahla.)

17. oktober 2016: Kozarec sanj (V knjigi VDV Veliki dobrodušni velikan ponoči otrokom prinaša sanje trpomučnice in čaroblinščice. Kakšne sanje bi prinesel vam?)

Na zadnji strani tiskane veselošolske teme o Roaldu Dahlu v reviji Pil je rubrika Znaš?, v kateri skozi duhovita vprašanja prekrižarimo obravnavane rubrike. Spodbudite otroke, da rešijo kviz oz. ga rešite skupaj in nam ga pošljite. Med prispelimi preizkusi bomo izžrebali dobitnika fanfarastične nagrade: zbirke del Roalda Dahla, blokca za zapisovanje in zanimive broške. Vsak potrebuje zgodbe, res je, kajne.

Pa ... do prihodnjič!

Dahl-Znas

 

 

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije