S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Obvestilo o izvedbi tekmovanja in možen nov termin

Spoštovani mentorice in mentorji in Vesele šole!

Prosimo vas, da preberete obvestilo o izvedbi šolskega tekmovanja v znanju Vesela šola.

 

Nov termin tekmovanja

V kolikor se bo stavka na dan 14. 3. 2018 ponovila, bo tekmovanje v znanju Vesela šola preloženo na 13. 3. 2018. Tekmovanje bo prav tako potekalo ob 14 h. Končno potrditev o terminu izvedbe tekmovanja bomo objavili v četrtek do 10 h na naših spletnih straneh. Obvestila pa boste prejeli tudi po elektronski pošti.

 

Podaljšan rok za prijave

Na strežniku DMFA so se še naknadno odprle prijave in tako lahko z zamudo še prijavite učence ali natisnete kode za preverjanje rezultatov. Za učence, ki jih boste prijavili naknadno ne moremo zagotoviti, da bodo dobili tiskane vprašalnike – te bodo dostopni na strežniku in jih boste lahko natisnili.

 

Vprašalniki

Pakete z vprašalniki boste po pošti na naslov šole prejeli v ponedeljek 12. 3. 2018. Prosimo, da paket z vprašalniki za šolsko tekmovanje v navzočnosti komisije odprete in se prepričate, da vsebuje zadostno število tekmovalnih pol. Preverite ali število tekmovalnih pol ustreza številu prijavljenih tekmovalcev po posameznih razredih.

V kolikor število tekmovalnih pol ne ustreza, to sporočite v uredništvo Vesele šole (vesela.sola@mkz.si ali 01 241 3099).

Tekmovalna pola vsebuje 24 nalog, ki so razdeljene na 6 sklopov oziroma 15 nalog za učence s prilagojenim programom, ki so razdeljene na 5 sklopov . Prosimo, bodite pozorni, da boste učencem razdelili prave tekmovalne pole glede na razred in program.

Čas za reševanje tekmovalnih nalog je 60 minut. Za tekmovalce v prilagojenem programom lahko mentorji čas reševanja podaljšajo po presoji glede na posameznega tekmovalca.

Naloga iz tujega jezika je zadnja naloga na vprašalniku (24. naloga), vsebuje angleško in nemško različico: tekmovalec izbere in reši le nalogo v tistem jeziku, ki se ga uči kot prvi tuji jezik.

 

Po izvedbi tekmovanja

Rešitve tekmovalnih pol bodo objavljene na strežniku in na naši spletni strani, pod zavihkom Tekmovanje. Naloge točkujte po sklopih in rezultate vpisujte v tabelo sklopov, ki je natisnjena na vrhu tekmovalne pole. Na ta način boste rezultate lažje vnesli na strežnik DMFA. Vljudno prosimo, da rezultate na strežnik vnesete v petih dneh in o terminu vnosa obvestite tekmovalce.

Če imate kakšno vprašanje, prosimo, pišite na uredništvo Vesele šole na naslov vesela.sola@mkz.si.

Naj bo vam in vašim veselošolcem tekmovanje v veselje.

 

 

Uredništvo Vesele šole

 

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije