S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Novosti pri organizaciji tekmovanja Vesela šola 2017/2018

Prosimo vas, da pred prijavo tekmovalcev preberete spodnjo novico. Vsem, ki ste tekmovalce že prijavili v skladu s starimi navodili, se iskreno opravičujemo. Vljudno vas prosimo, da tekmovalce ponovno prijavite v skladu s spodnjimi navodili.

 

Spoštovani učitelji in učiteljice!

Poslali smo vam veselošolsko mapo s priloženim dopisom, kjer smo vas na kratko že obvestili o prehodu na strežnik DMFA, ki ga že nekateri že poznate pri drugih šolskih tekmovanjih.

Veseli nas, da smo se z 48. sezono Vesele šole priključili informacijskemu strežniku DMFA in določili nov pravilnik tekmovanja v znanju Vesela šola, ki je dostopen na tej povezavi. Z novim pravilnikom in postopki bo tako več zlatih tekmovalcev, hkrati pa bo za vas, vodje tekmovanj  tekmovalcev, postopek celotne izvedbe tekmovanja precej enostavnejši. Pri tem bo za zlate tekmovalce več točk, ki se seštevajo za Zoisovo štipendijo. Prav tako bodo za sodelujoče učitelje dodatne točke za sodelovanje pri izvedbi tekmovanja Vesela šola.

 

Navodila za prvi vstop v strežnik DMFA

Ravnatelji šol so 13.12.2017 prejeli obvestilo o vstopu Vesele šole na strežnik DMFA. Obenem so prejeli navodilo za vpis vodij tekmovanja Vesela šola na strežnik. Ko boste kot vodje tekmovanj zabeleženi na strežniku DMFA, boste prejeli uporabniško ime in geslo s katerim lahko dostopate na omenjeni strežnik, ki je dostopen na tej povezavi https://www.dmfa.si/InfoServer/Public/Default.aspx.

 

Navodilo za vnos tekmovalcev tekmovanja Vesela šola na strežnik DMFA

Učence, ki se bodo tekmovanja udeležili, prijavite tako, da jih izberete in potrdite v seznamu za posamezen razred, ki je dostopen na strežniku DMFA. Prek strežnika natisnete izjave, ki jih podpišejo starši, da dovoljujejo objavo rezultatov svojih otrok. Natisnjena izjava vsebuje kodo, ki jo učenci obdržijo, z njo pa bodo lahko preverili rezultate. Podatke o vrnjenih podpisanih izjavah vnesete na strežnik. Tekmovanje se izvede v skladu z objavo v razpisu, ki je prav tako dostopen na informacijskem strežniku DMFA. Podrobnejša navodila so dostopna ob prijavi na strežniku.


Prijave tekmovalcev za tekmovanje v znanju Vesela šola bodo na strežniku DMFA odprte od 31.1.18 in se bodo zaprle 23.2.2018, prijave za tekmovalce iz tujejezičnih šol pa do 9.2.2017.

 

Tekmovalne naloge

S strani uredništva Vesele šole boste po pošti, kot doslej, prejeli tekmovalne pole zapečatene v plastični ovojnici. Ovojnice odprite na dan tekmovanja in jih razdelite tekmovalcem. Na šolskem tekmovanju se tekmovalci na pole podpišejo.

 

Vnos rezultatov tekmovalcev na strežnik DMFA

Rešitve in merila za vrednotenje bodo na strežniku na voljo pol ure po pričetku tekmovanja v meniju Šolsko tekmovanje. Rezultate je potrebno objaviti v 3 dneh po tekmovanju. Vodje tekmovanj vnesete in objavite rezultate preko strežnika DMFA. Po vrednotenju tekmovalnih nalog vodja tekmovanja Vesela šola v strežnik v meniju Šolsko tekmovanje vnese rezultate šolskega tekmovanja.

Takoj po vnosu rezultatov šolskega tekmovanja lahko tekmovalci s svojim geslom dostopajo do podatkov o doseženih točkah.

 

Vloge sodelujočih

Vodja (organizator) tekmovanja na šoli ima dostop do podatkov o tekmovalcih in učiteljih. Pri vsakem tekmovalcu je na strežniku zabeležen tudi mentor tekmovalca. Učitelji dobijo potrdila o mentorstvu in drugem strokovnem sodelovanju ob koncu šolskega leta.

 

V kolikor boste imeli še kakšno vprašanje, nam pišite po elektronski pošti na naslov: vesela.sola@mkz.si

 

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje!

 

Rebeka Tomšič,

Urednica

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije