S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Nekaj sladkega bi!

sladko-1Si predstavljaš rojstni dan brez torte, novo leto brez piškotov, veliko noč brez potice, počitnice ob morju brez sladoleda? Ne bi bilo tisto pravo, kajne. Sladice so prijeten zaključek obroka. Skoraj noben človek ni nikoli tako sit, da ne bi mogel pojesti še koščka peciva. Sladkarija pa rečemo prigrizku, ki ga pojemo na primer za malico ali kar tako, ko se hočemo posladkati s čokolado ali bomboni. Sladko pomeni nekaj prijetnega in pozitivnega, daje občutek ugodja. Zdi se, da nam brez sladkorja ni živeti. Pa je res tako?

Njam, njam, februarska Vesela šola je torej za pojest dobra! Med drugim ugotavljamo, da je sladkor sinonim za vrsto življenjskih izkušenj, ki niso neposredno povezane s hrano – če nam je nekdo všeč, rečemo, da je sladek kot bombonček. (Pssst, valentinovo je na vidiku!) Kadar imamo srečo, pravimo, da nam je padla sekira v med. Če zvečer utonemo v sladke sanje, to pomeni, da sanjamo lepe reči. Sladke besede ali sladke nasmehe morda. Hrana je bila od nekdaj vir zadovoljstva in pozitivno vpliva na naša čustva. Srčne stvari so sladke in sladka hrana nam je na poseben način pri srcu! Naj se sladko februarsko popotovanje začne!

 

 

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije