S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Hvala za sodelovanje in horuk v novo sezono

Spoštovani mentorji,

Izšla je še zadnja Vesela šola v sezoni 2016/2017. Govori o teku: o svobodi v gibanju, o maratonski sreči in o sreči na vrvici, modrujemo celo o tem, kako je sodobnega človeka pred milijoni let morda ustvarila prav sposobnost teka. Za pogumne ni ovir! Veselošolci pa se že pripravljamo, da odtečemo nov krog, še pred zaključkom šolskega leta smo ošilili svinčnike in sestavili seznam tem za sezono 2017/2018. Tule najdete kartonček z mesečnimi temami za prihodnje šolsko leto: KLIK. Če smo bili v letošnjem letu bolj znanstveno-raziskovalno razpoloženi, bomo v novi sezoni bio-eko trajnostno naravnani. Reči na tem svetu niso od včeraj in tudi samoumevne niso, skušali jih bomo postaviti v smiselne trajnostne okvirje. Huh!

Prisluhnili smo vašim željam in za vodilno barvo sezone izbrali optimistično, sončno rumeno, po veselošolski galaksiji znanja pa bomo učenost lovili s pegasto sovico Zofi. Letošnji čukec Maks je sovji damici že predal veselošolsko štafeto, čaka nas razburljivo, veselja in znanja polno popotovanje. Naj živi svetla veselošolska prihodnost! Vsem iskrena hvala, da ste bili letos z nami, veselimo se druženja tudi v prihodnjem šolskem letu! Pišite, rišite in fotografirajte ter nam svoje ideje, kako bi skupaj lahko bili še boljši, pošiljajte na znani veselošolski naslov.

Pa še nekaj praktičnih informacij: dodali smo arhiv starih Veselih šol v pdf obliki, najdete ga tule: KLIK. Če bi kdo želel imeti tekmovalne pole z letošnjih tekmovanj za poletno kratkočasenje, naj nam piše, raje kot za star papir jih pošljemo vam. Znana sta tudi že datuma prihodnjih tekmovanj, na šolski ravni bomo male sive celice preizkušali 14. marca 2018, v znanju Vesele šole na državnem nivoju pa se bomo pomerili 11. aprila 2018.

Čarobne, radostne počitnice vam želim,
Maja Ogrizek, urednica Vesele šole

kartonček s temami 2017/2018

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije