S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Hokuspokus v laboratoriju

laboratorij-1V kuhinji in delavnici pogosto preizkušamo različne rešitve, da pridemo do želenega rezultata. Postopki, ki jih pri tem hote ali nehote uporabljamo, so znani tudi v znanstvenih in razvojnih laboratorijih – zastavimo si cilj, zberemo čim več podatkov, v nadzorovanem okolju spremljamo, kaj se dogaja med poskusom, uredimo rezultate in jih postavimo na ogled. Pa naj bo torta z novim nadevom ali izboljšano kolo!

Meseca novembra bomo na veselošolskih straneh brkljali po laboratorijih vseh vrst. Tiskana izdaja, tj. novembrski Pil, je že pred vami. Pa to še ni vse! Na veselošolski spletni strani bomo novembra čarali z recepti, takimi s čebulo in onimi z besedami, premišljevali bomo, kaj vse bi se še dalo izumiti, malo gledali v nebo in veliko okoli sebe. Narava je naš največji laboratorij! Tehtali bomo zrak, iskali prstne odtise in spoznavali, da nam na tem zanimivem svetu pač nikoli ni dolgčas.

Dragi mentorji, takole se gremo letos Veselo šolo:
- vsak mesec vas čaka zanimiva tema v tiskani izdaji Pila
- vsak ponedeljek vas na naši spletni strani čaka galaktična uganka, učno gradivo za delo z veselošolci
- podpora in razširitev mesečne teme vas čaka tudi na naši strani na Facebooku
- v okrožnicah vas seznanjamo z novostmi
.

Avtor novembrske teme, dr. Andrej Razpet, je zapisal: "Ne smemo pozabiti, da je delo v laboratoriju tudi kuhanje in igra. Zanimive ideje in ustvarjalnost sta cenjeni lasnosti." Ustvarjajmo torej skupaj!


 

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije