S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Hojladrija, luštno je!

Dahl1Sto let! 13. septembra 2016 je minilo 100 let, odkar se je rodil pisatelj Roald Dahl. Ne verjamem, da se med vami najde junak, ki ne pozna vsaj ene od njegovih knjig – z neizmerno domišljijo, humorjem in poznavanjem otroške duše se je Roald Dahl vtisnil v zavest številnih generacij. Bil je ... pokuševalec čokolade, pilot, vohun, izumitelj medicinskih pripomočkov, za mnoge pa je predvsem najboljši pisatelj na svetu!

Mesec oktober bomo na veselošolskih straneh posvetili Roaldu Dahlu. Tiskana izdaja, tj. oktobrski Pil, je že pred vami. Pa to še ni vse! Na veselošolski spletni strani bomo oktobra postavljali dahlovske galaktične uganke, odstirali bomo zanimivosti iz Dahlovega vznemirljivega življenja in si pripovedovali zgodbe. Vsak potrebuje zgodbe, kajne. Roald Dahl je rekel: »Če imate lepe misli, bodo sijale z vašega obraza kot sončni žarki in zmeraj boste videti čudovito.«

Spremljajte nas tudi na Facebooku, kjer vas bodo čakale zanimive informacije o tem, kaj vse je Dahl ušpičil. In kakšno bomo ušpičili tudi skupaj! Branja, uganke, zabavne naloge ... huh, da nam ne bo prehitro zmanjkalo meseca!

 

Dragi mentorji, takole se bomo letos šli Veselo šolo:
- vsak mesec vas čaka zanimiva tema v tiskani izdaji Pila
- podpora in razširitev mesečne teme vas bosta čakali na naši spletni strani in Facebooku, v rednih objavah.

Najljubši vonj Roalda Dahla je bil vonj pražene slanine. Mi pa imamo radi ... oktober in jesen! Naj bo pisana!

(Pssst, pa ne pozabite redno zahajati na stran http://www.roalddahl.si/.)

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije