S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
EN   DE

Dvoboj mesojedk in orhidej

mesojedke-1

Nekatere rastline nas očarajo s svojimi omamnimi barvitimi cvetovi in druge s svojo divjo drugačnostjo. V decembrski Veseli šoli predstavljamo dve na videz povsem drugačni skupini rastlin: mesojedke in orhideje. Mesojedk se je sloves požrešnih rastlin oprijel predvsem zaradi filmskih upodobitev v grozljivkah. Ta sloves je krivičen, mesojedke si skromne življenjske razmere izboljšajo s tem, da z lovljenjem žuželk same poskrbijo za hranila. Pri orhidejah nas privlači njihova eksotična eleganca. So veličastna družina rastlin, po svetu raste kar 25 000 različnih vrst.

Decembra bomo spoznavali čudoviti svet rastlin, ki so se na skromne življenjske pogoje prilagodile na različne načine: ene jedo muhe in druge so lepe za v poročni šopek! Pa je videz res vse? Tiskana izdaja, tj. decembrski Pil, je že pred vami. Pa to še ni vse! Ob ponedeljkih bomo skozi galaktične uganke, med drugim, premišljevali o lepem in grdem, o običajnem in nenavadnem, o tistem, kar vidi oko, in onem, kar se skriva pod zemljo. Zanimivo bo! Pridružite se nam na veselošolski raziskovalni poti.

DaVinci learning Pionirski dom Narodni muzej Slovenije